test

Zwembadfilters voor een gezond zwembad

Met een zwembad in de tuin heeft u uw eigen sportfaciliteit aan huis. Een zwembad heeft wel enig onderhoud nodig. Een zwembadfilter helpt u hierbij en zorgt voor zuiver zwembadwater. 

per pagina
2 artikel(en)

per pagina
2 artikel(en)

Gezond zwemwater

Een zwembad in de open lucht vangt nogal wat op aan vuil, filteren is dus geenszins overbodig. Groot vuil is uiteraard gemakkelijk te verwijderen, klein vuil echter is eens stuk ingewikkelder. Voor schoon en gezond zwemwater is het belangrijk dat het regelmatig gefilterd wordt. Vuil wordt op deze manier uit het water gehaald en ook bacteriën krijgen minder kans huis te houden. Een filter voor het zwembad is de oplossing.

Zwembad met filter schoonmaken

Als u op zoek gaat naar een zwembadfilter ziet u dat er keuze genoeg is. Welke filter u voor uw zwembad moet hebben, is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. Een zwembadfilter heeft een aantal uur per dag nodig om uw zwembad schoon te krijgen. Een timer zorgt ervoor dat de filter voor het zwembad niet vergeten wordt aan te zetten. Een filter voor het zwembad heeft zelf ook regelmatig onderhoud nodig, het vuil moet er met regelmaat uitgehaald worden om verstopping te voorkomen.

Zandfilter werkt als een koffiefilter

Een filter zorgt ervoor dat het water gezond blijft, maar niet alle filters kunnen evengoed filteren. Een zwembad met zandfilter zal schoner zijn dan een zwembad met een andere filter. Een speciale zandfilter voor het zwembad is een filter gevuld met zand en zorgt ervoor dat het water schoon wordt, vergelijkbaar met het filteren van koffie. Het zwembad heeft met een zandfilter nog minder onderhoud nodig, omdat het vuil fijner gefilterd wordt. Filterzand houdt het vuil tegen zodat alles in het zand blijft hangen. Onder het deksel van de zandfilter in het zwembad is het vuil gemakkelijk te verwijderen. Een filter voor jouw zwembad is echt wel noodzakelijk, schaf dus tijdig jouw zwembad filter aan.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen