Er is niets zo leuk als een feestje geven in je eigen achtertuin. De zon schijnt, de drankjes staan koud, en je vrienden staan om je heen. Maar voor je kunt beginnen met feesten, moet je je tuin omtoveren tot de perfecte feestzone. Hier zijn wat tips over hoe je precies dat kunt doen 

Voeg wat kleurrijke verlichting toe 

Een van de gemakkelijkste manieren om wat vakantievreugde in je huis te brengen is door er wat feestelijke verlichting in te verwerken. Snoerlampjes zijn altijd een klassieke keuze, en ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen die bij elk decor passen. Voor een meer unieke uitstraling kun je proberen wat kaarsen in decoratieve houders te zetten. Je kunt ook lampjes vinden in leuke vormen, zoals sneeuwvlokken of rendieren, die perfect zijn om een vleugje eigenzinnigheid toe te voegen.

Zet een paar tafels en stoelen neer 

Een paar tafels en stoelen klaarzetten voor de gasten kan een geweldige manier zijn om hen aan te moedigen te ontspannen en nog even te blijven. Dit geldt vooral als je comfortabele zitplaatsen en een mooi uitzicht hebt. Gasten zullen het op prijs stellen even te kunnen pauzeren van het staan of rondlopen, en het kan een geweldige manier zijn om gesprekken te voeren. Als je de ruimte hebt, kan het inrichten van een paar verschillende plekken met tafels en stoelen een meer uitnodigende sfeer scheppen. Zorg er alleen voor dat je niet te veel meubels in je tuin zet, want dan kan de ruimte krap aanvoelen.

Zet een paar schalen met hapjes en drankjes neer

Zoals elke feestplanner weet, is de sleutel tot een geslaagde gebeurtenis lekker eten en drinken. Zeker als je een informeel samenzijn in je tuin organiseert, wil je ervoor zorgen dat je gasten genoeg te eten en te drinken hebben. Een manier om dat te doen is door een paar schalen met hapjes en drankjes klaar te zetten. Zo kunnen je gasten zichzelf de hele avond helpen met wat ze maar willen. Zorg er wel voor dat je een verscheidenheid aan opties hebt, zodat iedereen iets lekkers kan vinden. Met een beetje planning kun je ervoor zorgen dat je festival een daverend succes wordt.

Deel grappige aardigheidjes uit 

Een feest is geen feest zonder een paar leuke give aways! Kies voorwerpen die bij het thema van je feest passen, en zorg ervoor dat ze gepersonaliseerd worden met de namen van je gasten. Tijdelijke tatoeages, gepersonaliseerde keycords, zonnebrillen en frisbees zijn altijd populaire keuzes. Voor een meer unieke draai kun je snacks uitdelen die bij het thema van je feest passen – je kunt bijvoorbeeld pakjes popcorn uitdelen voor een leuk avondfeest. Wat je ook kiest, je gasten zullen de attentie zeker op prijs stellen!

Speel wat leuke muziek voor de goede stemming 

Een van de beste manieren om iedereen in de stemming voor een feest te krijgen is door wat leuke muziek te spelen. Opzwepende deuntjes helpen iedereen uit zijn stoel en op de dansvloer te krijgen. Als je een grote verscheidenheid aan muziek hebt, zal iedereen wel iets kunnen vinden dat hij of zij leuk vindt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Spotify afspeellijsten. Je kunt zelfs verzoekjes van je gasten aannemen om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Leuke muziek spelen is een geweldige manier om iedereen in de stemming voor een feest te krijgen.

Hang wat versieringen op, zoals spandoeken of slingers

Het is geen geheim dat het toevoegen van een paar feestelijke accenten echt kan helpen om je in de vakantiestemming te brengen. Het ophangen van wat banieren of slingers is een geweldige manier om wat vakantievreugde te verspreiden. Ze geven niet alleen een vleugje kleur en warmte aan je tuin, maar laten je tuin ook meer uitnodigend aanvoelen. Als het op de keuze van je versieringen aankomt, zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Maak je keuze uit en laat het bij je thema passen. De mogelijkheden zijn echt onbeperkt. 

Zet je planning muts op en begin met het organiseren van een geweldig festival in je tuin waar je vrienden en familie van kunnen genieten. Zorg ervoor dat je genoeg eten, drinken, muziek en spelletjes hebt om iedereen te vermaken. En het allerbelangrijkste: ontspan en heb zelf ook plezier – het is tenslotte jouw feest!