Ben je ook helemaal klaar met dat eindeloze maaien, sproeien en die vervelende kale plekken in je gazon? Kunstgras van mastergrass.nl biedt dé oplossing voor tuinliefhebbers die van een groene en weelderige tuin willen genieten zonder al het gedoe. Maar voordat je het kunstgras in je tuin kunt leggen, zijn er enkele stappen die je moet volgen om de juiste voorbereidingen te treffen. In dit artikel nemen we je mee door deze stappen, zodat je binnenkort van jouw perfecte kunstgras kunt genieten.

Ruim je tuin op

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van kunstgras, moet je eerst je tuin goed opruimen. Pak alle losse bladeren, takken, stenen en ander vuil aan. Zorg ervoor dat de grond mooi vlak en vrij van obstakels is. Als er nog oude graszoden in je tuin liggen, is het tijd om ze te verwijderen. Een schone en egale ondergrond is de sleutel tot geslaagd kunstgras.

Zorg voor de juiste afwatering

Een goede afwatering is super belangrijk om te voorkomen dat je kunstgras na een flinke regenbui in een zwembad verandert. Check eerst of je tuin wel genoeg helling heeft om het regenwater weg te laten stromen. Als dat niet zo is, is het een slim idee om te denken aan een afwateringsysteem. Met goede afwatering zorg je ervoor dat je kunstgras altijd fris en knap blijft, zonder plassen of wateroverlast.

Installeer een stabilisatiedoek

Een stabilisatiedoek is echt noodzakelijk als je kunstgras gaat aanleggen. Het houdt onkruid tegen om door je kunstgras heen te groeien en zorgt voor een stevige basis. Leg het doek gewoon uit over je hele tuin en zorg ervoor dat het lekker strak ligt. Gebruik grondpennen om het op z’n plek te houden, zodat het niet verschuift.

Bereid de ondergrond voor

Nu gaan we de ondergrond klaarmaken. Verspreid een laag zand van ongeveer 5 tot 10 centimeter dik en maak het mooi egaal met een hark. Hiermee zorg je ervoor dat het stabilisatiedoek op zijn plek blijft en kun je eventuele bobbels of kuilen in de ondergrond gladstrijken. Druk het zand goed aan en maak het lekker strak. Zo krijg je een stevige en gelijkmatige basis voor je kunstgras.

Rol het kunstgras uit en bevestig

Het spannende moment is aangebroken! Rol het kunstgras gewoon uit over de ondergrond die je hebt voorbereid. Let erop dat de vezels in de juiste richting wijzen en dat het goed strak ligt. Als er ergens te veel gras is, knip je het gewoon weg met een scherp mes. Maak de randen van het kunstgras vast aan de randen van je tuin. Alles moet stevig vastzitten en er mogen geen luchtbellen onder zitten. Loop er eventjes overheen om het goed aan te drukken. Zo krijg je een mooi strak kunstgrasveld in je tuin.