test

Patiokas of patioserre

Is er een verschil tussen een patiokas en een patioserre? Neen hoor, het gaat over hetzelfde voorwerp. Het enige verschil is dat er in Nederland en België een andere benaming aan dit voorwerp gegeven wordt. In Nederland wordt patiokassen gebruikt, terwijl de benaming hiervoor in België patioserres is.
Om verwarring te vermijden hebben wij bij Tuintime telkens beide namen gebruikt.

per pagina
3 artikel(en)

per pagina
3 artikel(en)

Patiokassen

De patiokas, een functionele, verplaatsbare kweekkas voor op het balkon of terras. Ideaal voor een paar potjes met kruiden, het kweken van stekjes en het doorkweken van enkele tomaten- of paprikaplanten. Tuintime is uw complete leverancier voor kweekkassen, patioserre's en andere tuinartikelen van tuinmeubelen tot kunstgras. Tuinieren met Tuintime betekent genieten van uw tuin in de zuiverste zin van het woord.

Kleine kas met meerdere functies

Zodra het zonnetje zich in het voorjaar maar even laat zien, kunt u direct aan de slag met deze lieflijke patioserre van Tuintime. Zie hoe de zaadjes ontkiemen en zich ontwikkelen tot forse petunia's of zonnebloemen. In de winter geen plaats om de fuchsia's vorstvrij weg te zetten? Patiokassen zijn overwinterkassen bij uitstek voor al uw kuipplanten die wel tegen kou kunnen, maar net geen vorst weerstaan.

Licht materiaal

De Tuintime patioserre is van licht materiaal gemaakt. Een duurzaam houten frame dat makkelijk in elkaar geschroefd kan worden geeft steun aan een transparante folie. Deze polycarbonaat folie met isolerende werking is maar liefst 4 mm dik en niet alleen bestand tegen alle weersinvloeden, maar ook tegen scherpe takken. Deze handzame verplaatsbare tuinkas heeft meerdere kweekniveaus die ook te verwijderen zijn tijdens de kweek van hogere gewassen. Voor een optimale warmte/lucht-balans zit er aan de bovenkant een verstelbaar deksel dat in verschillende standen open en windvast geborgd kan worden.

Veilig verankeren

Niet alleen het beweegbare klepdeksel kan vastgezet worden, ook de patiokas zelf is met schoorijzers en schroeven stevig aan een houten, stenen of betonnen ondergrond te verankeren. Met het gewicht van de bloempotten en de grond is het gewoonweg onmogelijk dat uw mini-kweekkas nog wegwaait. Kijk in het artikelenoverzicht van Tuintime naar passende kweekschappen en nog meer accessoires voor uw patioserre en tuin.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen