test

Een broeikas is een broeiserre

Vraag je jou af wat het verschil is tussen een broeikas en een broeiserre? Wel deze is er niet! Het enige verschil is dat er in Nederland en België een andere benaming aan dit voorwerp gegeven wordt. In Nederland wordt broeikassen gebruikt, terwijl de benaming hiervoor in België broeiserres is.
Om verwarring te vermijden hebben wij bij Tuintime telkens beide namen gebruikt.

per pagina
8 artikel(en)

per pagina
8 artikel(en)

Groot assortiment broeikassen voor de thuiskweker

Wat is er nu lekkerder dan aardbeien uit eigen tuin of tomaten die door uzelf gekweekt zijn? Met een broeikas in de tuin doet u dit nu heel eenvoudig. Op Tuintime bieden we een assortiment broeikassen waarmee u direct in de volle grond uw plantjes kunt kweken. De instapmodellen op Tuintime zijn ontzettend scherp geprijsd; voor dat geld kunt u zelf geen broeikas maken. Eerder op zoek naar een hobbykas of een andere soort tuinkas, dan zit je goed bij Tuintime want hier vind je iedere tuinkas van foliekas tot hobbykas.

Broeikassen voor thuisgebruik

Met een broeikast kunt u in het vroege voorjaar uw eigen zaadjes en stekjes planten en kweken zodat u in de vroege zomer kunt genieten van mooie planten, heerlijk fruit en echte biologische groenten. Het klimaat kan in het voorjaar erg veranderlijk zijn en met een broeikast beschermt u uw gewassen tegen regen, hagel, nachtvorst en ongedierte. U kunt de broeikas meteen op de volle grond in de tuin plaatsen, maar u kunt de plantjes later ook weer verplanten naar potten en perkjes. Als u van tuinieren houdt, dan is een broeikas onmisbaar.

Soorten broeikassen

Op Tuintime heeft u de keuze uit verschillende soorten en maten kassen. Dubbele broeiserres zijn ideaal voor de echte thuiskweker. Door het grote oppervlak van een broeikas kunt u gemakkelijk meerder plantjes planten, ofwel kies je voor een kleiner broeikasje. Een kas uit kunststof en aluminium zijn licht van gewicht en kunt u eenvoudig verplaatsen zodat u ook later in het seizoen nieuwe plantjes kunt kweken. Natuurlijk kunt u op Tuintime broeikassen kopen met echt glas voor een betere klimaathuishouding in uw broeikast. Een iets zwaardere houten kas is geschikt voor plaatsen waar de wind vrij spel heeft. Bent u een beginnende kweker of wilt u graag met uw kinderen zelf plantjes kweken? Kies dan voor het instapmodel voor nog geen vijftig euro. Deze hobbykassen zijn perfect voor de beginnende kweker en u bespaart tijd en geld in tegenstelling tot zelf een broeikas maken.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen