test

Een overkapping in jouw tuin

Een terrasoverkapping of een tuinoverkapping is ideaal om een plekje schaduw te creëren in jouw tuin. Met een overkapping in de tuin kan je uiteraard ook jouw spullen droog houden bij regenweer. De terras overkapping of tuin overkapping is dus zowel praktisch bij zon als bij regenweer. Daarnaast kan je overkappingen voor de tuin ook als carport of als tuinhuis overkapping gebruiken.

per pagina
5 artikel(en)

per pagina
5 artikel(en)

Een gezellige plek in uw tuin creëren, met een overkapping

Door middel van een overkapping tuin of een overkapping terras is een gezellige plek in uw tuin zo gecreëerd. Overkappingen zijn dan ook in verschillende maten en vormen te verkrijgen. Desgewenst kunnen wij uw overkapping geheel naar wens maken.

Overkappingen bieden extra wooncomfort. Want wat is er niet fijner om op zomerse dagen, in de late uurtjes, een eigen "campinggevoel" te creëren. Een bankje met kussentjes, lampionnetjes en kaarsjes zijn zo geplaatst!

Schaduw dankzij een terrasoverkapping

Een overkapping biedt eveneens meer mogelijkheden. Wanneer het bijvoorbeeld niet zulk mooi weer is en u wenst toch uw verjaardag te vieren, kunt u handig gebruik maken van uw terras overkapping. U zit lekker droog en heeft niet alle ongemakken in uw huiskamer. Te denken valt hierbij aan een glas bier die omvalt. Waar gaat uw voorkeur naar uit; een glas bier die over uw mooie tapijt valt of over uw terras? Uw keuze is snel gemaakt!

Bouwvergunning nodig of niet

Natuurlijk bestaat voor u de vraag of een bouwvergunning voor uw terras overkapping noodzakelijk is. De kans is groot dat u voor uw overkapping terras daadwerkelijk een omgevingsvergunning nodig heeft. Overkappingen tuin en terras dienen aan verschillende regels omtrent veiligheid, bestemmingsplan, omgevingsbeleid, overlast en milieu te voldoen. Sinds 1 oktober 2010 is de "Wet algemene bepalingen omgevingsrecht" in Nederland, de zogenaamde Wabo in werking getreden. Deze wet vervangt circa 25 oude vergunningen op het gebied van bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. De Wabo maakt onderscheid in drie categorieën: bouwvergunningvrij, licht-bouwvergunning plichtig of regulier bouwvergunning plichtig. Bij uw gemeente kunt u altijd nagaan onder welk van de drie categorieën de overkappingen tuin of terras vallen.

Jouw tuinhuis overkapping vind je bij Tuintime. Deze tuin overkapping kan je gebruiken als carport of terras overkapping.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen