Tuinadvies

Veel mensen hebben behoefte aan een tuinadvies. Dat geldt zowel voor bezitters van nieuwe huizen die de tuin voor het eerst moeten inrichten als voor mensen die hun bestaande tuin compleet willen veranderen. Via Tuintime.nl kunnen ze daarbij waardevolle inspiratie voor een tuintip opdoen.

Tuintips

Als je tuinadvies vraagt, zul je je eerst goed moeten afvragen wat je van een tuin verwacht. Heb je veel tijd voor onderhoud en groene vingers? Of wil je met zo weinig mogelijk tijd en inspanning toch over een tuin beschikken die je voldoende comfort biedt en ook nog een lust voor het oog is?

Net zoals bij de binnenhuisinrichting zijn er diverse stijlen. Je kunt een romantische tuin aanleggen, waarbij het accent op de weelderige vormen en kleurenrijkdom komt te liggen of kiezen voor een strakke, moderne tuin. Voor die verscheidenheid aan tuinen zijn heel veel planten, bomen en heesters beschikbaar. En dat geldt ook op het gebied van de aankleding van de tuin met bijvoorbeeld tuinmeubilair, speeltoestellen en barbecuesets. Het is een gouden tuintip om van tevoren de juiste keuze te maken om latere teleurstellingen te voorkomen. Goed tuinadvies is daarom een eerste vereiste.

Een tuin voor alle jaargetijden

Houd ook rekening met het verschil in jaargetijden en met veranderende weersomstandigheden. Soms is het heerlijk om in het zonnetje te zitten, maar de temperatuur kan ook zo oplopen dat een plekje in de schaduw je meer comfort biedt. Hoe verloopt de zoninval in de loop van de dag en hoe ontwikkelt die zich verder in de loop van de jaargetijden? Goede tuintips zullen met deze wisselende omstandigheden rekening houden. Maak ook gebruik van tuin tips van anderen. Er zijn overal in het land verenigingen van tuinliefhebbers die graag bereid zijn om je van goede tuin tips te voorzien.

Tuinboeken

Op Tuintime.nl kan je enkele boeken terugvinden waar een schat aan tuintips in terug te vinden zijn.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen