Kamerplanten zorgen voor meer groen om je heen. Sommige planten kunnen de lucht zelfs zuiveren of zorgen voor meer zuurstof in de kamer. Natuurlijk kan je kleine planten op de vensterbank zetten, maar met een grote kamerplant heb je een echte blikvanger in je kamer. Zet hem in een hoge pot, zodat de plant extra opvalt. Met onze top 5 grote kamerplanten kies jij de plant die het beste bij jouw stijl past.

1. Geldboom

Geen geldboom in je tuin, maar in je huiskamer, wie wil dat zou niet? We moeten je teleurstellen, er groeien geen bankbiljetten uit deze plant, maar een geldboom, of Pachira Aquatica, is wel schitterend om in je kamer te zetten met zijn gevlochten stam en grote bladeren. De plant heeft maar weinig onderhoud nodig. Je kan hem in een keer een grote hoeveelheid water te geven. Hij hoeft pas weer opnieuw water te hebben, als hij zijn blaadjes laat hangen.

2. Aloë Vera

Aloë Vera ken je misschien van je verzorgingsproducten maar het is ook een hele mooie plant. De stevige, dikke bladeren steken alle kanten op. Een Aloë Vera is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De kleur kan variëren van frisgroen tot bijna blauw. Hij slaat water op in zijn blad en kan lang zonder water. Ook kun je hem gerust in de volle zon zetten en kan hij in de zomer buiten staan.

3. Drankenbloedboom

Alleen voor de naam wil je hem al in je huiskamer neerzeten, toch? De Drakenbloedboom, ook Dracena genoemd, is een supermakkelijke kamerplant die ook nog eens heel oud kan worden. De bladeren zijn lang en smal en hebben een mooie groene kleur, waardoor hij een beetje op een palm lijkt. De drakenbloedboom kan schadelijke stoffen uit de lucht zuiveren.

4. Rubberboom

Wil je meer kleuren dan alleen groen in je huiskamer brengen? Dan is de Ficus Elastica Belize, de rubberboom, de plant voor jou. De nerf, buitenkant en achterkant van elk blad is namelijk roze. De rest van het blad is donkergroen. Let wel op bij deze plant als je kleine kinderen of huisdieren hebt, want de bladeren zijn giftig als je ze opeet.

5. Olifantsoor

De Olifantsoor heeft lange stelen met aan het uiteinde een groot rond blad dat doet denken aan het oor van een olifant. De plant kan wel twee meter hoog worden en heeft behoorlijk wat onderhoud nodig. Hij vindt het prettig als je hem regelmatig besproeit met de plantenspuit en als je de grond goed vochtig houdt. Zet hem niet bij de verwarming of in de volle zon, dan worden de bladeren bruin.

Conclusie

Met een van deze grote kamerplanten heb jij een echte blikvanger in je huiskamer. Zoek een mooie pot uit die past bij de vorm van je plant voor de perfecte combinatie. Als je goed voor je grote kamerplant zorgt, heb je er jaren plezier van. En wil je nog verder lezen, kijk dan naar de top 5 groenblijvende klimplanten voor in je tuin.