Gardening tools and spring flowers in the garden

Het is bijzonder gemakkelijk om voor al je tuinklusjes flink wat tuingereedschap aan te schaffen. Maar al deze tools kunnen veel ruimte in beslag nemen en kosten soms ook veel geld. Als jij je daarentegen op de basis concentreert, dan kun je zeker als beginnende tuinier voorkomen dat je schuurtje of opslagruimte direct al overvol raakt.

Het kopen van de juiste tools met de juiste prijs/kwaliteitsverhouding is essentieel. Waar moet je zoal aan denken?

De kleine essentiële tuingereedschappen

Er zijn altijd de kleine essentiële tuingereedschappen om je bij elk tuinproject dat je in gedachten hebt op weg te helpen. Denk hierbij onder meer aan: een snoeischaar, riek, schep, hark, schop, bezem, gieter, sproeier en tuinslang, tuinhandschoenen, kniekussen en tuinkrukje. Maar er zijn ook de iets grotere elektrische tuingereedschappen die jouw tuinhobby een stuk aangenamer zullen maken. We noemen er hieronder een aantal op:

De heggenschaar

Als jij een haag of struik in jouw tuin hebt, dan moet je deze regelmatig snoeien. Een elektrische heggenschaar bespaart je een hoop tijd en moeite. Draag voor jouw eigen veiligheid altijd een veiligheidsbril en handschoenen bij het snoeien. Het maken van de beste heggenschaar keuze hangt veelal af van de het gewicht, het vermogen en de aandrijving. 

De grasmaaier

Als je veel gras in je tuin hebt, koop dan zeker de grasmaaier die het beste bij jouw gazon past. Een duwgrasmaaier is vooral geschikt voor de kleine en middelgrote tuinen. Met een elektrische of zelfs benzine grasmaaier ben je sneller klaar als je over een echt flink gazon beschikt.

De grastrimmer

Een grastrimmer is een handige oplossing wanneer je verwilderde stukken groen langs muren, hekken en bloemperken moet opruimen. Of gewoon de randen van jouw gazon wilt trimmen. Het is kortom een perfecte tuin tool voor waar je niet gemakkelijk met een gewone grasmaaier kunt komen. De kantenmaaier is overigens een krachtiger uitvoering hiervan.

De hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een absolute musthave voor het subliem reinigen van je terras, tuinmeubelen, gereedschap en jouw auto. De meeste hogedrukreinigers beschikken over diverse drukinstellingen, van een smalle tot brede straal. Al met al is dit een ideaal stuk gereedschap voor een breed scala aan outdoor schoonmaakklussen.

Met het juiste tuingereedschap en de liefde plus aandacht van jou is het onderhouden van je tuin een stuk makkelijker. Zo heb je meer plezier van je gazon en je bloembedden en is je tuin een uitnodigende plek voor vlinders en vogels. En natuurlijk alle andere liefhebbers zoals jezelf.