Het aanleggen van een mooi gazon met behulp van graszoden is helemaal in. Niet gek, want met slechts de aankoop van de benodigdheden bij gazonplus.nl kun je erg gemakkelijk zelf een perfect gazon aanleggen, zonder dat je moeite hoeft te doen om gras in te zaaien. Ook het onderhoud is niet heel ingewikkeld, maar het is wel van belang dat het goed uitgevoerd wordt. Lees hier hoe je jouw graszoden gazon zo goed mogelijk kunt onderhouden.

Houd je gras kort

Nadat je jouw gazon hebt aangelegd met behulp van Gazonplus graszoden, is het tijd om onderhoud te plegen. De eerste stap in het gezond houden van je gazon is door het met regelmaat te maaien. Het is aan te raden om het gras voor het eerst te maaien zodra het tot ongeveer vier centimeter is gegroeid, wat ongeveer een week kost. Maai het echter niet te kort. Hierdoor zullen de graszoden sneller verslijten. Wil je het gras wel korter? Doe dit dan verdeeld over een aantal dagen. Echter is het aan te raden om het gras op een lengte van ongeveer drie centimeter te houden en bij extreme warmte op vier centimeter, zodat het niet uitdroogt.

Het belang van gras sproeien

Naast het regelmatig maaien, moet het gras ook frequent gesproeid worden. Het is praktisch om hiervoor het vochtgehalte in de grond te peilen, zodat je genoeg water geeft, maar niet te veel. In de eerste zes weken na het leggen van de graszoden is het verstandig om veel water te geven, bij voorkeur elke dag minstens een aantal uren. Daarna kun je het afbouwen naar gemiddeld een keer per week een half uurtje. Daarnaast is het aan te raden om een sproei-installatie aan te leggen, zodat je gemakkelijk met een timer kunt bepalen hoe lang en vaak je het gras water geeft.

Het voordeel van bemesten

De laatste tip is om het gazon ook met enige regelmaat te bemesten. Hierdoor verkrijgt de bodem genoeg voedingsstoffen, zodat planten er zo goed mogelijk kunnen groeien. In principe is de regel om tussen april en oktober elke zes tot acht weken mest uit te strooien over het gazon. Je kunt dit het beste doen met een speciaal daarvoor bedoeld karretje, zodat de mest goed verdeeld wordt over het gazon.