test

Tunneltent

Een tunneltent is de ideale familietent. Wanneer je veel spullen meeneemt of indien je een lange tijd gaat kamperen dan heb je met een tunneltent meer comfort dan met een koepeltent. Tunneltenten zijn ook ideaal om te schuilen tijdens een regenbui.

per pagina
27 artikel(en)

per pagina
27 artikel(en)

Tunneltent nodig? Kijk eens bij Tuintime!

Een tunneltent is een diepe, brede bungalowtent, maar dan in tunnelvorm. Het is een ideale familietent, omdat ze comfortabel plaats kan bieden aan veel personen, al hun bagage én kampeerbenodigdheden. Maar ook als u op zoek bent naar praktische festivaltent voor 2 of een trekkerstent kan u voor een tunneltent kiezen.

Voordelen van een tunneltent

Een tunneltent heeft de reputatie dat ze makkelijk op te zetten is en dat u in deze tent veel leef- en loopruimte hebt, omdat de wanden relatief recht zijn. De constructie met boogstokken en (al dan niet) scheerlijnen maakt dit type tent stabiel en stormbestendig. Dit alles maakt kamperen met een tent tunnel uiterst comfortabel. Tunnel tenten beschikken daarnaast ook meestal over een geïntegreerd, afritsbaar grondzeil, waardoor u ongedierte en water makkelijker buiten kan houden.

Houdt u ervan om zonder al te vaak te bukken in de tent te kunnen bewegen, dan kan u kiezen voor een tent met tunnel met een stahoogte van 1m70 tot 1m90. In een tunneltent is de indeling meestal zo dat het slaapvertrek (of slaapvertrekken) af te sluiten is (zijn) van de leefruimte, waar u nog over voldoende bergruimte beschikt voor allerlei kampeerbenodigdheden.

Een speciaal type tunneltent is de vis-a-vis tent. Hierbij bevinden de slaapcabines zich tegenover elkaar, in het midden van elkaar afgezonderd door een leefruimte, waar de tunnel tent op haar hoogst is.

Tunneltent te koop bij Tuintime

Tunneltenten zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar: van goedkoop tot duurder. Dat heeft niet alleen met het formaat maar ook met het materiaalgebruik te maken. De wat goedkopere uitvoeringen hebben een tentzeil dat meestal van polyester of een combinatie van polyester-katoen gemaakt is. De boogstokken zijn van glasfiber of aluminium, wat betekent dat u aan weerszijden van de tent scheerlijnen nodig hebt, voor een stabiele constructie. Duurdere tenten hebben een tentdoek van 100% katoen of een speciale vezel, waardoor ze erg ademend zijn. De boogstokken zijn van een grotere buisdiameter zodat u geen scheerlijnen meer moet gebruiken. Ook het grondzeil is van een wat duurzamer, sterker materiaal, waardoor het pakvolume toeneemt.

Wilt u een tunneltent kopen? Kijk dan eens naar het ruime online aanbod van Tuintime. U vindt hier tunnel tenten geschikt voor 2 tot 6 personen in verschillende prijsklassen en van merken zoals Easy Camp, Coleman en Highlander.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen