test

Koepeltent

De meest eenvoudige vorm van tenten zijn de koepeltenten. Een koepeltent is een stevige tent die voldoende comfort biedt om enkele dagen in te kamperen. Een koepeltentje kan je vrij snel en makkelijk opzetten en afbreken.

per pagina
14 artikel(en)

per pagina
14 artikel(en)

Koepeltent nodig? U koopt ze online bij Tuintime!

Koepeltenten zijn de voorlopers van de huidige tunneltenten. Een koepeltent is een eenvoudige tent, die stevig is qua constructie en prima geschikt is voor enkele dagen kampeerplezier. U kan een koepeltentje bijvoorbeeld ook gebruiken om te gaan vissen, als ‘tweede’ tent voor de kinderen op de camping of om uw kinderen een paar leuke zomerse ‘kampeernachten’ in eigen tuin te bezorgen. Bij Tuintime vindt u een ruim aanbod twee tot vier persoons koepeltentjes van merken als Easy Camp, Highlander en Coleman.

Wat is een koepeltent?

Bij een koepel tent kruisen de boogstokken elkaar in het midden, waardoor een stabiele constructie ontstaat, die u eventueel ook zonder gebruik te maken van haringen kan opzetten. Deze constructie maakt dat u nooit stokken in de tent of voor de ingang hebt staan.

Eén van de grote voordelen van koepel tenten is dat u ze makkelijk kan opzetten en afbreken en dat ze ook op een oneffen terrein goed af te spannen zijn. De tentjes zijn vrij licht in gewicht en nemen - eens ingepakt - ook weinig plaats in beslag. Houdt u ervan om voet- of fietstochten te maken, dan is een koepeltent dus zeker geschikt.

U kan kiezen uit verschillende modellen: basic, waarbij slapen en leven in één en dezelfde ruimte plaatsvindt, of eventueel met een extra vertrek en / of luifel, zodat u nog een extra plek hebt voor uw bagage en kampeerspullen. Een luifel boven de ingang is ook handig om inregenen te voorkomen.

Koepeltent kopen? Waar moet u op letten?

Zoekt u een kleine of grote koepeltent? Er is bij Tuintime voor ieder budget een koepeltent verkrijgbaar. De materiaalkeuze voor tentdoek en grondzeil is een belangrijke factor bij het comfort, de duurzaamheid en de prijs van de koepeltent.

Polyester maakt de tent compact en licht(er) in gewicht, maar het materiaal is minder goed tegen UV-stralen bestand en niet ademend. Voldoende ventilatiemogelijkheden zijn dan essentieel. Polyester droogt wel snel, wat het tot een goede trekkerstent maakt. Door de combinatie met katoen krijgen tenten een groter ademend vermogen.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen