test

Slaapzak

Van plan om een slaapzak te kopen? Ontdek dan het aanbod slaapzakken bij Tuintime. Let bij het kopen van jouw slaapzak goed op waarvoor je deze wil gebruiken en hoe warm jouw slaapzak dient te zijn. 

per pagina
Artikelen 1 tot 36 van 59 in totaal Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende pagina

per pagina
Artikelen 1 tot 36 van 59 in totaal Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende pagina

Slaapzak nodig? Ruim aanbod slaapzakken bij Tuintime!

Wanneer u gaat kamperen, kan u eigenlijk niet zonder een degelijke slaapzak om u ’s nachts warm te houden. Maar ook thuis bewijst een slaapzak z’n nut. Het is compact op te bergen en ideaal voor een logeerpartijtje. Wilt u een slaapzak kopen? Kijk dan zeker eens naar het ruime aanbod bij Tuintime.

Slaapzak kopen; waar moet u op letten?

Een ‘goede slaapzak’ is warm genoeg en isoleert goed. Dit betekent dat u dit steeds naargelang de omstandigheden moet afwegen. Wanneer u een slaapzak gaat kopen, is het dus belangrijk om uw keuze af te stemmen op hoe u deze wilt gaan gebruiken. Neemt u hem mee op kampeervakantie naar een zonnig of een koud oord? Gaat u ermee op trektocht, of blijft u een tijdlang ter plekke? Of gebruikt u hem eigenlijk alleen maar thuis?

Slaapzakken zijn grofweg onder te verdelen in twee modellen: het dekenmodel en het mummymodel. Een dekenmodel is prima geschikt voor een kampeerreis tijdens de zomer of het vroege najaar, naar een vakantiebestemming die niet al te koud is. Voor extreme(re) koude en weersomstandigheden, zal een mummymodel u meer isolatie en warmte bieden. Dit model dankt z’n naam aan het feit dat de onderkant smaller is dan de bovenkant en voorzien is van een capuchon. Bijkomend voordeel van een mummyslaapzak is dat deze lichter en meestal ook compacter op te rollen is. Een nadeel is dat dit type slaapzak wat prijziger kan zijn dan het dekenmodel.

De prijs voor uw slaapzak hangt ook af van de gebruikte materialen. Enerzijds de binnen- en buitentijk, anderzijds de vulling tussenin. De vulling is meestal gemaakt van polyester of dons. Dons heeft een groter ademend en isolerend vermogen en is zowel bij hoge als lage temperaturen aangenaam. Het is tevens lichter en compacter samen te persen. Daar tegenover staat dat een donzen slaapzak duurder en moeilijker te wassen is. De binnen- en buitentijk kan ook weer uit natuurlijke of synthetische materialen vervaardigd zijn. Katoen is aangenaam, maar minder geschikt voor vochtige omstandigheden. Ook de manier waarop vulling, binnen- en buitentijk aan elkaar zijn bevestigd, speelt mee in de prijsbepaling.

Online slaapzakken kopen op Tuintime

Bij Tuintime vindt u een ruim aanbod slaapzakken in verschillende modellen en formaten, zowel 1 persoons als 2 persoons. Wij hebben slaapzakken van merken als Nomad, Coleman, Highlander, Easy Camp en Outwell in verschillende prijsklassen. Geschikt voor occassioneel en thuisgebruik maar ook voor het ondernemen van professionele trektochten in koude(re) omstandigheden.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen