test

Hoofdlamp

Tijdens het kamperen is een hoofdlamp in het donker een handig hulpmiddel. Het licht van hoofdlampen schijnt meteen de richting uit waarnaar je kijkt, wat het aangenamer maakt om jouw spullen in het donker terug te vinden.

per pagina
11 artikel(en)

per pagina
11 artikel(en)

Hoofdlamp nodig? Ruim aanbod hoofdlampen op Tuintime!

Een hoofdlamp komt uitstekend van pas tijdens het uitvoeren van klusjes in het donker thuis, bij het uitoefenen van sporten zoals hardlopen, joggen en nordic walking of tijdens het kamperen. Wilt u een hoofdlamp kopen? Dan kan u bij Tuintime goed terecht! Hier vindt u diverse leds hoofdlampen van het gerenommeerde merk Led Lenser.

Waarom een hoofdlamp kopen?

Een hoofdlamp is een lamp die u door middel van een elastische hoofdband op uw voorhoofd kan dragen. De band is eenvoudig aan te passen, zodat meerdere personen hetzelfde hoofdlampje kunnen gebruiken.

Een hoofdlamp biedt u in vergelijking met een gewone zaklamp het grote voordeel dat u uw handen vrij hebt en dat de lamp schijnt in de richting waarnaar u kijkt. Zo’n hoofdzaklamp is tijdens de kampeervakantie ideaal om in het donker iets te repareren, de tent op te zetten, ’s avonds in de tent nog wat te lezen, of om wat licht bij te schijnen als u aan het koken of afwassen bent.

Ruime keuze in hoofdlampjes

Hoofdlampen werken doorgaans op (oplaadbare) batterijen, al zijn er soms ook lampen die op een dynamo of op zonne-energie werken. Als u uw hoofdlamp veel en/of langdurig wilt kunnen gebruiken, dan zijn de brandtijd van de batterijen en de zuinigheid van de lamp belangrijke factoren om mee rekening te houden als u een hoofdlampje koopt.

Een led hoofdlamp is doorgaans de beste en meest energie-efficiënte oplossing. Kiest u bovendien voor een hoofdlamp led waarbij u energiestand, lichtprogramma en lichtfuncties zelf kan instellen, dan kan u ervoor zorgen dat u precies de hoeveelheid licht verkrijgt die u nodig hebt, zonder meer energie te verbruiken dan noodzakelijk.

Ook de reikwijdte van de lichtbundel van de zaklamp hoofd is een belangrijk criterium bij uw aanschaf. Professionele hoofdlampen kunnen tot wel 300 meter ver schijnen en een lichtopbrengst van maar liefst 850 Lumen leveren. Voor meer recreatieve doeleinden kunnen een opbrengst van 90 Lumen en een reikwijdte van 40 meter al volstaan.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen