Ben jij op zoek naar de beste deals voor tuinmeubelen? Nou, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. De lente is al in volle gang, dus dat betekent dat we allemaal op weg zijn naar de piektijd voor de aanschaf van tuinmeubelen. Maar dit houdt gelukkig niet in dat er nog steeds geen geweldige deals voor buitenmeubels te vinden zijn. Je moet immers alleen maar weten waar je ze moet zoeken!

Low budget tuinmeubelen

Staan de low budget tuinmeubelen bovenaan je lijst voor het opfrissen van jouw buitenruimte? Weet dan dat de sales van de tuincentra niet altijd de goedkoopste opties zijn die aangeboden worden. De budget winkels zoals de Aldi, Lidl en Blokker, evenals sommige bouwcentra of outlets bieden soms veel betaalbare tuinmeubelen. Die in het geval van een speciale verkoopactie zelfs extreem concurrerend qua prijs zijn. Of het nu de ‘juiste’ verkoopperiode is of niet.

Terrasmeubels in de uitverkoop

Als je echter niet zo’n grote haast hebt. Dan is het belangrijk om te weten dat de beste tijd om terrasmeubels in de uitverkoop te kopen, meestal aan het einde van het zomerseizoen is. Dit is tussen augustus en oktober.

Dat is per slot van rekening het moment waarop veel retailers de zomer voorraad van het oude seizoen op gaan ruimen. Je zou zelfs kunnen wachten tot wanneer Cyber Monday is begonnen. In 2022 zal dit 28 november zijn. Deze ultieme koopjes dag aan het eind van november is een perfecte dag om echt een goede online deal te scoren!

De kostbare prijs van stijlvolle tuinmeubelen

De beste tuinmeubelen van 2022 zijn overigens heel stijlvol en praktisch. Je kunt hierbij denken aan rotan hoekbanken, houten tuintafels en stoelen, of slimme ruimtebesparende bistrosets. Maar als je naar een tijdloze houten hoekbank op zoek bent of een eigentijdse outdoor dining set, dan kom je er al snel achter dat deze tuinmeubelen zeker niet goedkoop zijn. Het relaxed buiten zitten kost dan soms zelfs evenveel als de beste banken voor in huis!

Maak je eigen unieke houten tuinset

Het is in dit geval dan ook zeker de moeite waard om je eigen houten tuinset te maken. Of om houten tuinmeubels zelf op te knappen. Want zo’n doe-het-zelf project is niet alleen voor de sluwe of prijsbewuste tuineigenaren. Ze zorgen ook voor een verfrissende originaliteit, die door deze unieke meubelstukken gevormd worden.

Een houten tuinset is een geweldige optie voor als je een natuurlijk thema hebt. En als je het juiste type hout kiest, dan is het ook een stevige en duurzame toevoeging aan jouw tuin. 

Naaldhout, zoals grenen en ceder, moet wel constant tegen de elementen beschermd worden. Het kan echter in verschillende kleuren geverfd of gebeitst worden. Het duurdere hardhout, zoals teak en eucalyptus, gaat veel langer mee. En zou, als het jaarlijks met olie en beits wordt behandeld, zelfs op een natuurlijke wijze moeten verweren.

Vergezel het met aangename tuinmeubelkussens

Vergezel deze DIY meubelen natuurlijk met aangename tuinmeubelkussens. Die kussens moeten er niet alleen goed uitzien, maar ook de juiste comfort en stabiliteit bieden voor als je buiten ontspant. De meeste kussens kunnen het beste bij koud of nat weer naar binnen worden gebracht om zo schimmel en meeldauw te voorkomen. En door ervoor te zorgen dat deze kussens in de zomer in de schaduw gehouden worden, wordt ook kleurvervaging voorkomen.

De vulling van de kussens is ook zeer belangrijk. Polyester vulling is goedkoop, maar wordt na verloop van tijd vlakker en biedt op de lange termijn niet echt veel comfort. Schuim is iets beter, maar zorg dan wel voor een hoge dichtheid. Want hoe hoger deze dichtheid is, hoe beter.

Scoor zo de beste tuinset!

Ben je op zoek naar tuinmeubel deals om ze als een koopje te scoren? De kortingen op tuinmeubelen kunnen vooral in de lente en zomer schaars zijn. Is het geen probleem om even te wachten, let dan zeker op de online deals. Of als je heel handig bent, overweeg dan om je eigen houten tuinset te maken. Dan weet je zeker dat je een heel uniek tuinmeubel in jouw tuin hebt!