test

Hangmat met spreidstok

Anders dan bij basis hangmatten waarbij de hangmat geopend wordt door je lichaam, wordt bij een hangmat met spreidstok de hangmat mooi gespannen door de spreidstok. Hierdoor kan je mooi in het midden van een hangmat met spreidstok liggen en zal je geen schaduw opvangen van jouw hangmat.

per pagina
8 artikel(en)

per pagina
8 artikel(en)

Hangmat met of zonder spreidstok

Hangmatten heb je in allerlei soorten en maten en een hangmat is het ultieme middel om heerlijk uitgebreid in te relaxen. Tegenwoordig heb je veel keuzemogelijkheden als het om hangmatten gaat. Een hangmat met of zonder spreidstok is één van de keuzes die gemaakt moet worden. Maar wat is nu het verschil tussen een hangmat met of zonder spreidstok? Bij Tuintime adviseren we onze klanten graag over de mogelijkheden en de verschillen van een hangmat met spreidstok of een hangmat zonder stokken.

Hangmatten met spreidstok

Hangmatten met spreidstok bestaan al erg lang, maar slechts weinig mensen weten iets over het ontstaan van de hangmat met stok. Een hangmat spreidstok werd voor het eerst geïntroduceerd in het koloniale tijdperk. De zeevaarders hadden beperkte ruimte en gebruikten hangmatten om in te slapen, zodat ze niet op de grond hoefden te vertoeven. Het enige nadeel was dat ze niet uit de hangmat konden kijken. Door een hangmat spreidstok werd de hangmat rechter, zodat ze de omgeving in de gaten konden houden.

Hangmat met of zonder stok?

Of u nu een hangmat met of zonder spreidstok koopt, er valt voor beide iets te zeggen. Een hangmat zonder spreidstok, vormt zich heerlijk naar het lichaam en geeft een ultiem gevoel van ontspanning. Het nadeel is dat delen van de zon worden weggenomen, omdat de zijkant van uw bovenlichaam, armen en benen geheel in de hangmat verdwijnen. Hangmatten met spreidstokken zijn dan ook populair bij zonaanbidders, omdat ze strak liggen door de hangmat spreidstok. Door deze meer horizontale stand van de hangmat met spreidstok is hij echter ook instabieler. De hangmat met stok verdeelt het gewicht van het lichaam anders, waardoor het geheel meer wiebelt.

Reizen, genieten, zon aanbidden of ontspannen? Bij Tuintime hebben we altijd de hangmat die bij u past.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen