Lang genieten van cederhouten tuinhuis

Cederhout is van nature een houtsoort dat goed bestand is tegen vocht en schimmels. Niet voor niets prima materiaal voor de vervaardiging van tuinhuizen. Het hout werkt niet of nauwelijks. Onaangename verrassingen als het ontstaan van kieren of scheuren zijn dus niet te verwachten en ook kromtrekken doet het hout niet. Van een cederhouten tuinhuis kunt u lang en onbezorgd genieten. 

Een tuinhuis van cederhout is onderhoudsvrij

Cederhout komt van de ceder, een boom verwant aan dennen en sparren. Het hout is duurzaam en ruikt nog eens lekker ook. Een ceder groeit in een gematigd klimaat en worden aangeplant omdat het hout goed bestand is tegen rotting, zelfs zonder behandeling met een verduurzamingsproduct. Dit maakt het materiaal onderhoudsvriendelijk. Een plank van cederhout heeft een mooie structuur, is glad, maar heeft geen knoesten. Na verloop van tijd krijgt het hout een grijze kleur als natuurlijke eigenschap, wat een ceder tuinhuis een natuurlijke en fraaie uitstraling geeft. Wie niet van de grijze gloed houdt, geeft het hout een warme kleur door behandeling met hout olie. Een tuinhuis in cederhout is dus aan te passen aan ieders smaak.

Ceder tuinhuis is duurzaam

Een tuinhuis kan dienen als opbergruimte, maar ook als buitenkamer, bijvoorbeeld tuinhuizen met overkapping. Dit maakt dat een tuinhuis een steeds prominentere plek in de tuin inneemt. Niet voor niets dat hij dan ook nog mooi dient te zijn. Een tuinhuis staat altijd buiten en het hout zou onder invloed van weersomstandigheden als zon en regen kunnen verkleuren, rotten of aangetast worden door insecten. Cederhouten tuinhuizen niet, het materiaal is sterk, duurzaam omdat het lang meegaat en de geur wordt door insecten geweerd. Door voor een tuinhuis in cederhout te gebruiken, wordt gekozen voor een duurzaam product, omdat geen chemische middelen nodig zijn. Dit maakt dat het cederhout geschikt is voor milieuvriendelijke recycling.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen