Het mooie weer staat voor deur! Dat betekent dat het leven van binnen naar buiten verplaatst. De kinderen kunnen waarschijnlijk niet wachten tot de eerste zonnestralen en staan te popelen om lekker buiten te spelen. Buiten spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van jouw kind. Het leert ze met andere kinderen om te gaan, het speelt een grote rol in het ontwikkelen van een sociaal vermogen én ze doen tijdens het spelen natuurlijk vitamine D op als het zonnetje lekker schijnt. 

Buitenspelletjes voor kinderen

Maar wat zijn nou leuke buitenspelletjes voor jouw kind en alle vriendjes en vriendinnetjes om te spelen? Ontdek hier de leukste buitenspelletjes voor jouw kind!

Een Grand Prix met stoepkrijt

Word jouw kind de volgende Max Verstappen? Combineer een fysieke met een creatieve activiteit door samen met je kind een leuke baan uit te tekenen op de stoep met krijt. Maak er een lekker uitdagend parcours van met bochten, misschien wat sprongen hier en daar én rondjes. Vervolgens maak je er een leuke race van. Uiteraard mag je kind alleen over de lijn lopen!

Bowlen

Train de oog-handcoördinatie van je kind door een bowlingbaan uit te zetten in de tuin. Verzamel wat lege flessen, zet ze neer en geef je kind een bal. Je zult verbaasd zijn over hoelang jouw kind zoet kan zijn met deze opdracht. Dit geeft je kind veel speelplezier en traint ook nog eens het coördinerende vermogen. Hoeveel kan jouw kind er omgooien?

Speurtocht

Met een uitgezette speurtocht kan jouw kind lang zoet zijn. Verstop wat van zijn of haar favoriete snoepgoed, geef wellicht een paar aanwijzingen en zie hoe je kind de geheime locatie van het snoepgoed probeert te achterhalen. Aan alle vaders: niet zelf stiekem het snoepgoed opeten ;)!

Bekers omgooien

Dit spelletje kennen we allemaal van de kermis, maar het is ook leuk voor je kind om eens uit te proberen. Verzamel wat plastic bekertjes en stapel ze in een piramidevorm op tafeltje. Geef je kind een klein balletje zodat zij de bekertjes om kan gooien. Wil je het spel nog uitdagender maken? Schrijf dan getallen op de bekers. Hoe hoger het getal, hoe meer punten de beker waard is!

Bellenblazen

Dit vinden we allemaal nog steeds leuk, toch? Geef je kind de uitdaging bellen te blazen en ze vervolgens te vangen. Elk gevangen belletje zorgt voor een kleine beloning. Het enige waar je op moet letten is dat je kind het bellenblaassop niet opdrinkt.

Verstoppetje

Dit is een gouden oude en kan met alle kinderen van de buurt gespeeld worden! Verzamel alle kids in de buurt en wijs één iemand aan om de rol van de zoeker te vervullen. De andere kinderen verstoppen zich overal en nergens. Vervolgens moet de zoeker hen zien te vinden. Lol gegarandeerd! Alle ouders kunnen zorgen voor een leuke buurtbarbeque.

Buiten spelen: leuk voor jong én oud

Met het mooie weer verplaatst het leven zich van binnen naar buiten en fleuren we op. Daar hebben we allemaal plezier van. Speel deze spelletjes samen met je kind en maak er een leuke tijd van. Ze worden zo snel groot… Vergeet niet te filmen want dat is leuk voor later!

Gerelateerd bericht