Bijenkast maken van kant-en-klare bijenhotels

Geef insecten een thuis

Sinds we ons meer bewust geworden zijn van het belang van de natuur om ons heen zien we steeds meer originele elementen in onze tuinen verschijnen zoals insectenhotels en egelhuizen. Leuke objecten die we samen met de kinderen op een educatieve en makkelijke manier kunnen maken. Om bijvoorbeeld een bijenhotel zelf te maken komt u met een oude sinaasappelkist, een paar dennenappelen en wat dode stukken tak al een heel eind. Ook is een oud conservenblik gevuld met stukjes tonkinstok voor graafwespen een ideale kraamkamer.

Aanbod Tuintime

Tuintime doet u uw tuin beleven, niet alleen met comfortabele tuinmeubelen en buitenspeelgoed, maar ook met kweekrekken, automatische bevloeiingssystemen en tips voor het in elkaar zetten van tuinhuizen of bijenhotels.

Open naast het bijenhotel ook een restaurant

Als u zelf op vakantie gaat, vindt u het ook fijn dat er in de buurt van het hotel een eetgelegenheid is. Willen we daadwerkelijk insecten in onze bijenkasten krijgen, zullen we ze eerst moeten lokken. Hommels, honingbijen en wespen hebben allemaal zo hun eigen voorkeur voor de verschillende soorten bloemen. Houdt u er rekening mee dat wanneer u een bijenhotel gaat maken voor wilde bijen er een reden moet zijn dat ze de vlucht naar uw bijenkast maken. Plant daarom, voordat u een bijenhotel zelf gaat maken, alvast schermbloemen en vlinderbloemen in uw tuin aan. Een bijenhotel maken in de buurt van een lindeboom zal, zeker voor de lieflijke hommels, zeer snel zijn vruchten afwerpen.

Geen tijd om een bijenkast zelf te maken? Geen nood, Tuintime heeft zowel voor wespen als wilde bijen speciaal ontworpen bijenkasten die u ook simpelweg aan elkaar kunt monteren. Door een dergelijke grote bijenkast zelf te maken creëert u een waar vakantieparadijs voor onze gevleugelde vrienden.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen