Afmetingen pingpongtafel

De tafel plaatsen

Wilt u thuis met de kinderen gaan tafeltennissen? Verdiep u dan eerst in de pinpongtafel-afmetingen om te bepalen in welke ruimte u de tafel het beste kunt neerzetten. In een grote schuur of kamer is meestal voldoende plek, en na wat schuiven en opruimen kan het in een kleinere ruimte vaak ook. Bij Tuintime vindt u altijd de juiste tafeltennistafel, van goede kwaliteit, beslist niet duur en met pingpongtafel-afmetingen volgens de Europese normen: 274x152,5x76cm.

Europese afmetingen pingpongtafel

De afmetingen voor een pingpongtafel zijn Europees vastgelegd en hiervan mag niet worden afgeweken. Pingpongtafel-afmetingen zijn dus altijd hetzelfde. De totale lengte van de tafel bedraagt 274,3cm. Het veld is door een netje verdeeld in twee even grote speelhelften. De tafel is 152,5 cm breed en rondom het gehele speelveld is een witte lijn van 2 cm aangebracht. Het net is 15,25 cm hoog en 182,9 cm breed, waarmee het aan beide zijden van de tafel 15,25 cm uitsteekt.

Bij het kiezen van een plek voor tafeltennis zijn niet alleen de afmetingen van de pingpongtafel van belang. Er moet namelijk ook voldoende ruimte rondom de tafel zijn, zodat u en uw kinderen vrij kunnen bewegen en er geen kans op stoten en struikelen is. De afmetingen van de pingpongtafel zijn ook zodanig dat iedereen eraan kan spelen, zonder pijn te krijgen aan de rug of aan andere delen van het lichaam.

Vragen over afmeting pingpongtafel

Pingpongtafel-afmetingen zijn dus standaard. Toch kunt u vragen hebben. Sluit de afmetingen bijvoorbeeld aan bij de ruimte waarin u wil tafeltennissen? Twijfelt u of wil u meer informatie over de afmetingen, neem dan gerust contact op met Tuintime. We helpen u graag bij uw keuze van een pingpongtafel.

Moment...

{{var product.name}} werd toegevoegd aan uw winkelwagen.
Verder winkelen of bestellen